La promoció del vòlei a Catalunya continua multiplicant-se any rere any

El vòlei cada cop arriba a més escoles de Catalunya. En només un any, el número d’alumnes de les escoles que volen adherir-se al programa ‘El Vòlei fa per tu’ posat en marxa per l’Insititut Barcelona Esports (IBE) i la Federació Catalana de Voleibol ha augmentat en més d’un 35%, fins a pràcticament 9.800 alumnes de cara a aquest 2024.

Amb l’objectiu de donar a conèixer esports poc practicats per l’alumnat d’arreu de Catalunya, l’ens federatiu fa uns anys que ha posat a l’abast de les escoles una proposta educativa de qualitat. D’aquesta forma es pretén facilitar l’apropament i coneixement de la seva modalitat esportiva als alumnes per tal de fomentar la pràctica del vòlei en horari extraescolar.

Adreçat a nens i nenes de 3r de primària a 2n de secundària (9-14 anys), el programa de la FCVb té una major tassa d’ocupació amb els alumnes de 6è de primària. Aquest passat 2023, de 3.096 alumnes que volien practicar voleibol en les jornades, només 1.229 van poder dur-ho a terme. De cara al curs actual la demanda s’incrementa fins als 3.191 alumnes, podent donar capacitat fins a 1.073 alumnes.

En un segon escalafó es troben els alumnes de 4t de primària, on 591 dels 1.762 que varen demanar plaça durant el curs 22-23 van poder gaudir de les activitats relacionades amb el voleibol. En el període actual, 636 privilegiats duran a terme jocs, exercicis i tot tipus de actes per familiaritzar-se encara més amb el voleibol.

Tanquen la llista els alumnes més avançats, aquells que ja han començat l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Més de mig miler d’estudiants van gaudir del ‘Vòlei fa per tu’ el curs 22-23, d’un total de 2.376 demandants. En el curs en el que ens trobem, pràcticament 600 alumnes tindran l’ocasió d’imitar en Shoyo Hinata i aprendre més voleibol de la mà dels tècnics de la Federació Catalana de Voleibol.

Degut a l’enorme interès que genera el voleibol als alumnes de les diferents escoles de Catalunya, l’ens federatiu es planteja augmentar el nombre de jornades en que es realitza aquesta activitat, ja que habitualment només es duen a terme durant 4 dies sencers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt