Un districte on poder jugar a voleibol: el naixement del CV Sant Andreu

Hi ha un barri de Barcelona que ja compta amb un club de voleibol federat. Es tracta del Club Vòlei Sant Andreu, un dels deu equips d’arran de Catalunya que s’han donat d’alta per a competir aquest 2023-2024 sota el paraigua de la Federació Catalana de Voleibol. El districte barceloní, que compta amb els barris de Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, La Sagrera, Navas, el Congrés i els Indians i Sant Andreu de Palomar compta, per fi, amb una entitat que englobi a tots aquells joves que desitgin competir de forma reglada al nostre esport.

Fins ara, el voleibol només podia jugar-se a les escoles mitjançant el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona i també a través de l’Associació de Famílies d’Alumnes de Sant Andreu. Arran de la creació 100% reglada per part de l’entitat 7 d’Aventura, fins a vuit equips, que van des de l’infantil, passant per cadet, juvenil i júnior, fins a la sènior, competeixen aquest curs en l’àmbit federat i pot representar el districte barceloní arreu de Catalunya.

‘La nostra voluntat és treballar en dues línies; una que integri la promoció del vòlei als centres educatius i una línia federada per competir en l’àmbit de Catalunya i poder representar el districte’, assenyalen des de l’entitat. Actualment, el club disputa els seus partits en l’IES Príncep de Viana, on s’han vist ja nombroses victòries, com, per exemple, les del preferent cadet femení, que lidera la classificació del Grup D essent invicte amb 30 punts.

Amb més de 300 esportistes entre el voleibol federat i els equips del Consell de l’Esport Escolar, el CV Sant Andreu comença a créixer a passes gegants. “El nostre objectiu per l’any vinent és consolidar el projecte, a més de millorar les condicions pels esportistes i les seves famílies”, recalquen des del club. L’entitat barcelonina treballa per aconseguir més instal·lacions esportives en el districte, ja que actualment la majoria d’espais es troben ocupats per altres esports com el futbol sala i el basquetbol.

“Un gran nombre d’equipaments esportius del nostre districte ni tan sols compta amb instal·lació reglamentària per jugar a voleibol, el que ens impossibilita comptar amb més emplaçaments on disputar els nostres partits i entrenaments”, comenten des de les altes esferes del club. L’equip directiu es reunirà en els propers mesos amb les autoritats corresponents per tal d’arribar a un acord i créixer també amb el nombre d’espais on poder jugar a voleibol de forma coberta i segura.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt