Maribel Zamora participa a una formació a TV3 sobre ‘Esport i gènere’

La presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, va participar ahir a la taula rodona sobre ‘Esport i gènere’ que el departament de formació de la Televisió de Catalunya va oferir als seus treballadors en el marc de la implementació del Protocol d’Igualtat dins de la corporació.

L’objectiu de la taula rodona, moderada per Ruth Gumbau, era conèixer la perspectiva de gènere actual al món de l’esport i saber el camí que encara queda per recórrer.  A banda de la presidenta de l’ens federatiu, també van participar al debat Estibaliz Amatriain, capitana del Port Olímpic; Íngrid Hinojosa, experta en igualtat d’INEFC Barcelona; i Ainara Acevedo, àrbitre de futbol de primera divisió femenina.

La consellera de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Carme Figueras va ser l’encarregada d’obrir l’acte explicant la com el canal català ha millorat en el tractament de les notícies de l’esport femení o la importància de l’enfocament i les paraules en la transmissió d’informació en casos tan mediàtics com la polèmica del petó de la final del mundial femení de fubtol, on ‘TV3 ha estat un exemple perquè sempre ha parlat del petó no consentit’, explicava la consellera.

Tot seguit Hinojosa va presentar la ponència “Com incorporem la perspectiva de gènere en l’esport?, que va donar una visió global de la situació actual de les dones en el món de l’esport i també va nodrir als seguidors de la xerrada d’eines per seguir millorant en aquest aspecte. Segons les dades que va donar Hinojosa, les dones només representen un 27.5% de llicències a l’esport català; només un 17.4% son entrenadores; només un 34.2% son àrbitres de les diferents disciplines esportives; i, només 8 les 71 federacions esportives catalanes estan presidides per dones, mentre que als clubs, només representen un 11.3% les dones que formen part de juntes directives.

Després de conèixer aquestes xifres, Zamora, Amatriain, Acevedo i Hinojosa van debatre sobre la situació actual i com millorar aquestes xifres. Zamora va dir que un dels principals treballs que s’ha de fer és ‘començar a vèncer el patriarcat subterrani que existeix i que tots tenim inculcat i costa de veure’, tot i que assegura que ‘ja s’ha fet molt de camí i sóc molt optimista en que seguirà millorant perquè les dones ara ja alcem la veu’.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt