El Vic Vòlei Callís firma amb l’UVic-UCC un conveni d’assessorament sobre preparació física

El Vic Vòlei Callís, un dels equips que competeix sota el paraigüa de les competicions de la Federació Catalana de Voleibol, rep ajuda i consell dels experts. L’equip de la capital d’Osona ha firmat un conveni de col·laboració fins al juny de 2024 amb el Centre d’Estudis en Esports i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic, en virtut del qual el primer equip rebrà assessorament en matèria d’entrenament i preparació física.

Les bases d’aquest conveni han estat marcades per Javier Peña, fisioterapeuta i metge de la GET Blume, així com director del centre d’estudis, coordinador del grup de recerca Sport, Exercise and Human Movement (SEaHM) i professor del grau en CAFE de la UVic-UCC.

Peña és entrenador internacional Nivell III per la FIVB. A més, ha estat entrenador, assistent, preparador físic i consultor en diversos equips i esportistes des de 1995, destaca la seva participació en el programa ARC de la FCVb. El professional ha comentat respecte del conveni que ‘és important continuar desenvolupant actuacions d’aquesta mena, ja que impulsa l’esport en el nostre territori i enforteix l’activitat de les entitats’.

Fa anys que la Federació Catalana de Voleibol treballa de forma conjunta amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya en matèria d’assessorament per millorar l’entrenament esportiu dels joves d’alt nivell, mitjançant, precisament, Javier Peña. És per això que, ocasionalment, es duen a terme tasques de planificació i realització de sessions formatives, mentoratge, i també un augment de l’àrea de coneixement de la Federació Catalana de Voleibol, per tal d’acostar el coneixement científic a la pràctica del voleibol i de l’esport en general.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt