Revés per a tres catalanes en els seus partits de setzens de competició europea

Comencen del revés les coses per a tres jugadores catalanes que juguen competició europea. El Club Voleibol Ciutadella, on juguen Mireia Orozco i Carla Jiménez; i el Club Voleibol Haris, on hi és Ariadna Priante, han cedit en els seus partits d’anada de setzens de final de la Volleyball Challenge Cup i de la CEV Volleyball Cup, respectivament.

El conjunt canari, on hi ha aterrat aquest estiu l’ex Blume Ariadna Priante, va viatjar a Belgrad (Sèrbia) per enfrontar-se a l’Estrella Roja, quart classificat a la lliga del seu país. Les jugadores de Miguel Rivera varen començar el matx amb l’aptitud necessària amb la qual s’ha de disputar un partit de competició europea, però la ràpida reacció de l’equip local va provocar que el marcador es capgirés instantàniament. Juntament amb els errors no forçats del CV Haris, l’Estrella Roja va endur-se el primer set per 25-18. En un segon parcial molt més igualat, que va poder caure de qualsevol dels dos bàndols, la solidesa a la xarxa del conjunt local va convertir-se en un mur infranquejable per a les canàries, que van deixar escapar el segon set per la mínima, 25-23.

Després d’intentar-ho per activa i per passiva, el conjunt canari va tractar de trobar els forats necessaris per puntuar davant les seves rivals, però l’Estrella Roja volia seguir desplegant la seva millor versió sobre el parquet. El tercer i definitiu set va ser una dura llosa per l’equip d’Ariadna Priante, que va cedir per 25-14 i farà que l’eliminatòria es decideixi la setmana vinent al Pavelló Santiago Martín. Priante només va poder sumar un punt en el partit.

Poca sort ha tingut també el CV Ciutadella, que va haver de viatjar fins a Bakú (Azerbaitjan) per enfrontar-se al Azerrail Baku. Després d’un gran inici de partit de les jugadores entrenades per Bep Llorens, el conjunt balear començava a posar-se de cara l’eliminatòria amb la consecució del primer parcial, que va estar igualat, però que van endur-se per 23-25. Va ser aleshores quan l’equip local va reaccionar i va fer-se fort davant la seva afició, enduent-se amb claredat els dos següents sets per 25-15 i 25-19. Després d’anar a remolc durant pràcticament tot el quart set, l’equip balear va acostar-se en el marcador, però va ser insuficient per poder posar l’empat. D’aquesta forma, amb un 25-23, l’Azerrail Baku tancava el partit amb un 3-1 que li tocarà defensar la setmana vinent a Ciutadella. Mireia Orozco va realitzar dues rematades exitoses, que li van permetre sumar dos punts; per la seva banda, Carla Jiménez, va rematar correctament 4 cops, va realitzar 3 bloquejos i va ser artífex de 2 serveis directes. Amb tot, la jugadora formada a la Blume va sumar un total de nou punts.

Tant l’Avarca de Menorca com el CV Haris es troben a la zona alta de classificació de la Lliga Iberdrola, en primera i tercera posició, respectivament. Aquest cap de setmana, el conjunt balear visitarà la pista de l’actual campió de lliga, l’Hidramar Gran Canaria, mentre que, per la seva banda, el CV Haris visitarà la pista d’Arenal Emevé per seguir entre els millors equips de la competició.