La FCVb continua apostant amb fermesa pel programa INSERsport 

Està en marxa, des de fa només uns dies, la sisena edició d’INSERsport, un programa posat en marxa per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) que ofereix l’oportunitat als joves amb risc d’exclusió social a formar-se, adquirir una certificació i incorporar-se dins el mercat laboral. La Federació Catalana de Voleibol (FCVb), que col·labora amb l’UFEC des d’un inici, hi participa activament amb cursos d’àrbitres per tal d’afavorir la inserció laboral d’aquests joves, on ja hi ha més d’una desena d’àrbitres de vòlei que han sortit del programa

El passat 30 d’octubre va tenir lloc a la seu de l’UFEC la presentació del programa, que va comptar amb la participació activa de la Federació Catalana de Voleibol. Joaquim Ventura, tècnic de competicions de la FCVb i membre de la CTARJ, va assistir-hi com a ponent en una de les dues taules rodones que es van dur a terme. Juntament amb Anna Barba, de la Fundació Migra Stadium, Ventura va exposar en el ‘Treball en xarxa per aconseguir l’èxit’ les seves vivències com a instructor en anteriors edicions del programa, havent brindat als joves tots els seus coneixements necessaris per tenir una bona base teòrica i saber elaborar una acta.  

En totes les edicions que s’han realitzat, la FCVb ha participat activament amb la implementació de cursos tant de vòlei pista com de vòlei platja. Des de 2018, 99 alumnes han participat en els cursos organitzats per l’ens federatiu, sent l’any 2022 el que més participants hi havia, amb un total de 30 inscrits. Avui dia, la Federació Catalana de Voleibol compta amb 15 àrbitres en actiu sorgits en altres edicions d’aquest programa de formació.

Des de 2017, pràcticament 700 joves de diferents localitats han participat en el programa posat en marxa per l’UFEC, on sempre hi ha participat la Federació Catalana de Voleibol. Juntament amb l’ens federatiu, altres tretze federacions esportives catalanes com la de bàsquet, la de tenis o la d’escacs, s’hi han sumat per ajudar a afavorir la inserció laboral dels joves. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt