La Federació Catalana de Voleibol se suma a la reivindicació de la UFEC

La Federació Catalana de Voleibol, amb la seva presidenta al capdavant, Maribel Zamora, ha participat en l’acte reivindicatiu organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), on han participat representants de les federacions esportives catalanes i on es reclama l’impagament de les subvencions de la Generalitat cap al sector esportiu català dels últims tres cursos, xifrats en 20 milions d’euros.

Sota el lema ‘Fets, no paraules’, la presidenta de l’ens federatiu ha destacat que ‘moltes federacions reclamem canvis estructurals i urgents al sistema esportiu català, a més d’un millor finançament’. La petició es duu a terme perquè la Generalitat assumeixi d’una vegada per totes els constants incompliments en l’àmbit econòmic cap a les federacions esportives. ‘Volem que la Generalitat assumeixi sobrecost de finançament derivat dels endarreriments de l’administració, juntament amb els interessos de demora, que estan valorats en més d’un milió i mig d’euros’, ha recalcat Maribel Zamora.

L’actual situació a la qual s’enfronta la FCVb i d’altres federacions esportives catalanes ha provocat un cúmul d’incidències que afecten negativament les entitats com poden ser: la manca de planificació a mitjà termini, ja que es desconeix l’import al començament de cada temporada; la renúncia a determinades activitats perquè no se sap l’import final que s’atorgarà o l’impossibilitat de complir amb el pagament en termini de nòmines als treballadors i dels seus impostos.

‘Fa molt de temps que la UFEC i la UCEC desitgem canvis reals; creiem que aquestes millores no poden esperar més si volem que l’esport català estigui en consonància amb els països del nostre entorn’, ha afegit Zamora.

Per la seva part, Anna Caula, Secretaria General de l’Esport, ha defensat que actualment s’estan revisant les justificacions d’activitats acomplertes per les entitats esportives i que ‘només es troben pendents entre el 5% i el 7% dels pagaments’. Sigui com sigui, la Federació Catalana de Voleibol reclama respostes per part de la Generalitat per a poder trobar solucions a un problema que afecta a tots els agents.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt