Èxit rotund del II Congrés Internacional

Tancat amb nota el segon Congrés Internacional de Voleibol que ha organitzat la Federació Catalana de Voleibol aquest darrer cap de setmana a Barcelona. Èxit de participació, amb més de 200 participants de manera presencial, i èxit de continguts, ja que s’ha pogut gaudir d’un total de 19 formacions de professionals a nivell català, espanyol i internacional. Un esdeveniment que també va servir per retre homenatge a Susana Rodríguez, àrbitre internacional, i Elvira Atanes, periodista, per la seva trajectòria.

Entrenadors, àrbitres, directius, jugadors i tots els amants del voleibol han tingut el seu espai en aquesta formació multidisciplinar que s’ha celebrat a l’Hotel Catalonia Ramblas i que ha situat a Barcelona com a l’epicentre del voleibol mundial durant el cap de setmana. Dues jornades que començaven amb l’acte inaugural de la mà de Maribel Zamora, presidenta de la FCVb i Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Així, Zamora va voler recordar als presents la importància d’aquest tipus d’esdeveniments ‘que no són només de caire formatiu, sinó que serveixen per ressaltar els valors de la carta olímpica com són l’excel·lència, el respecte i l’amistat’, va dir.

Durant el congrés, els participants han pogut gaudir de ponències d’entrenadors referents com Glenn Hoag, Roberto Santilli o Riccardo Marchesi, que sumen entre els seus èxits campionats del món i d’Europa en més d’una dècada de carrera. Els assistents també han gaudit de la ponència d’Aurelio Ureña, seleccionador espanyol femení entre 2001 i 2007, entre d’altres.  

Els àrbitres també van gaudir dissabte de la seva jornada començant amb la Trobada Anual d’àrbitres i amb un seguit de formacions dirigides per dones com Irene Funes, analista e investigadora en comportament no verbal; Karina René i Susana Rodríguez, àrbitres internacionals durant més de 20 anys que van explicar el seu camí per arribar a xiular competicions com els Jocs Olímpics, el Grand Prix o la VNL.

La jornada de diumenge la van obrir d’una banda Octavio Álvarez, psicòleg que va ensenyar la importància de la transmissió de valors en l’esport; i de l’altra el Sitting Vòlei de la mà de Dani López de Sitting Volley Sevilla, i Nello Calleja, director general de Paravolley Europe, amb qui es va poder conèixer i provar la disciplina inclusiva del voleibol.  

La resta de la xerrades van dirigir-se a la gestió dels clubs amb interessants apostes com la de màrqueting i comunicació de Txell Costa per ajudar-los en la seva recerca de recursos; o la de l’exgimnasta Almudena Cid, que va aconseguir posar la pell del gallina als presents amb la seva història de superació, o la de Pedro García Aguado, on l’exwaterpolista ens va ensenyar a ‘deixar d’intentar i començar a fer’ per aconseguir l’èxit.  

La realitat del voleibol actual es va poder viure a la taula rodona de Clubs de Superlliga, comptant amb la participació de Ricardo Lobato, president del CV Esquimo, Salva Vendrell, president del CV Sant Cugat, Dolors Besné, presidenta de la Federació Balear de Voleibol, i Rafa Pascual, exjugador internacional. Una conversa a quatre que va servir per definir on es troba actualment el voleibol espanyol i cap on vol anar en un futur.  

Amb un cartell de luxe com el congregat aquest cap de setmana, les sales es van quedar petites per poder acollir tothom que no es va voler perdre el II Congrés de la Federació Catalana. Prop de 250 persones van assistir presencialment a les diferents xerrades, mentre que gairebé un centenar van seguir-ho telemàticament al canal de Youtube del Vòlei Català. El seguiment del congrés per streaming va ser sobretot a nivell català i espanyol, però també amb participants de Mèxic, Perú o Argentina.  

A part dels inscrits, les sales del Catalonia Ramblas també va tenir convidats de luxe com Dolors Besné, David Lechón, Aaron Jaén o Begoña Pinedo, representants de les federacions territorials de Balears, Aragó, Ceuta i País Basc respectivament; Rafa Pascual i Jesús Garrido, exjugadors internacionals; Pepe Díaz, exseleccionador; o Elvira Atanes, periodista especialitzada en voleibol de l’agència EFE. Dues jornades de formacions i aprenentatge, de trobades, de reunions, d’intercanvi d’experiències que han estat valorats amb bona nota per tots els presents i que posen el punt i final a la segon edició i obren la porta per començar a preparar el Congrés del 2024.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt