L’Espanya d’Álvaro Gimeno s’acomiada de l’Europeu masculí

La Selecció Espanyola absoluta, que compta a les seves files amb el català ex Blume i CV SPSP, Álvaro Gimeno, ha finalitzat la seva aventura en l’Europeu masculí amb dues victòries i tres derrotes. Amb aquest balanç, l’equip dirigit per Miguel Rivera, tanca la fase de grups en cinquena posició, fora de la classificació per a la següent ronda, on només hi accedeixen els quatre primers de cada grup.

El conjunt espanyol va començar el seu camí en el torneig el passat 28 d’agost amb una victòria davant un dels amfitrions de la competició, Bulgària, per 3 a 1. Amb alguns minuts com a revulsiu del capità Andrés Villena, Álvaro Gimeno ajudava a l’equip a endur-se els primers punts per la selecció.

En els següents partits arribaven les primers derrotes pel conjunt espanyol. En el segon matx de la fase de grups que l’enfrontava amb Croàcia, Espanya va caure per 3 a 0, en un partit disputat però que el marcador no reflectia la realitat del que s’havia vist en pista. Diferent va ser el partit contra Eslovènia, ja que la selecció eslovaca va deixar a quinze punts a l’equip espanyol en dos dels tres sets que va tenir l’encontre.

El penúltim dels partits, que va tenir lloc a principis de setembre davant la selecció finlandesa, va ser un d’aquells que l’espectador neutral gaudeix de veure. Després d’endur-se el primer parcial l’equip de Finlàndia, el conjunt de Miguel Rivera va reaccionar i va empatar el matx, guanyant el segon parcial per 19-25. Els dos últims sets, el tercer i el quart, varen ser un conjunt de cops per part de tots dos equips, anant a l’atac en cada un dels punts per tal d’imposar-se al rival. Finalment, l’encert dels finlandesos va decantar la balança cap al seu favor, tancant el partit per 25-21 i 25-23.

L’últim partit de la fase de grups enfrontava a dues seleccions que necessitaven guanyar per tal de classificar-se per a la següent ronda: Espanya i Ucraïna. En un partit on l’intercanvi de cops feia que el marcador fos igualat durant bona part del primer parcial, l’equip ucraïnès decantava la balança al seu favor i aconseguia una petita avantatge que el feia posar-se per davant (21-25). En el segon set el desenvolupament dels fets anava a ser similar, fins i tot a nivell de resultat, ja que era l’equip d’Ucraïna qui s’enduia el parcial i es posava a només un set de classificar-se per a vuitens de final. El tercer parcial anava a ser el definitiu, tot i que Espanya no donava per perdut el matx. Després de anar a remolc i arribar a posar-se per davant, Ucraïna remuntava i tancava el partit amb un 19-25 que donava per finalitzada la participació d’Espanya i d’Álvaro Gimeno en l’Europeu.