Hèctor García: “Si no hagués passat per la Blume, avui no estaria on soc”

El jugador de voleibol Hèctor García (Premià de Dalt, 1998) comença una nova etapa dins la seva carrera professional. En una xerrada amena, el del Maresme exposa que afronta el repte de defensar els colors del Cableworld Villena-Petrer amb moltes ganes, ja que és el quart club de Superlliga Masculina on competeix en la seva curta carrera esportiva. Tot i això, l’Hèctor fa una mirada enrere i reconeix que el seu pas durant tres temporades per la Blume l’ha marcat tant com a jugador i com a persona. “Si no hagués passat pel programa, avui no estaria on soc”, confessa.

Format a Mataró, a només 15 minuts de casa seva, García va destacar ben aviat com a col·locador pel seu talent posant la pilota allà on creia oportú, fet que va cridar l’atenció dels tècnics de la Blume. “Vaig notar un canvi sobretot en el que ve a ser la velocitat de joc, la maduresa, la presa de decisions, que amb el temps acaba sent l’encertada”, explica sobre el seu pas per la Blume. “A més de créixer com a jugador també ho vaig fer com a persona, ja que vaig saber el que era formar part d’un grup humà”, afegeix.

Segons el mateix Hèctor García, els seus forts com a jugador també són la lectura de joc i el servei, si bé treballa per millorar aspectes més defensius com el bloqueig i la defensa de la zona. “El treball no es negocia; soc un jugador dels que treballen i ho donen tot cada dia per continuar millorant dia rere dia”, exposa l’Hèctor.

Un cop fora de la Blume, Hèctor García va fitxar pel CV Tarragona Sant Pere i Sant Pau. Allà va coincidir amb jugadors i companys com Isaac Valiño o Álvaro Gimeno, on varen aconseguir l’ascens a Superlliga Masculina i on varen guanyar la Copa Príncep. En el club tarragoní ha estat on el jugador s’hi ha estat més anys, un total de 4. El motiu principal de la seva estada era els estudis, ja que estava cursant la carrera universitària allà. D’altra banda, les condicions esportives i fora de l’apartat esportiu que se li presentaven eren favorables pel seu creixement com a professional, per la qual cosa va seguir-hi fins fa dues temporades.

L’estiu de 2021, García va decidir fer un canvi de rumb i provar-se en un dels equips punters de Superlliga Masculina, el CV Melilla. “Crec que hi ha trens que només passen un cop a la vida, i jo m’en vaig pujar en el del Melilla, no el podia deixar passar”, assenyalada. Allà va assolir el rol de segon col·locador, on jugava minuts cada partit que, segons ell, el van ajudar a millorar com a professional. El jove col·locador admet que la distància és una barrera rellevant quan un és professional, ja que estava lluny de família i amics. Malgrat tot, l’ajuda dels companys i d’altre suport va fer que el fet de ser fora de casa fos menys dur.

Amb una oferta de renovació del CV Mellila sobre la taula, el Barça Voleibol va trucar l’estiu passat a la porta de l’Hèctor García, qui va acabar acceptant l’oferta blaugrana. “Tornar a casa i sentir-me a prop de familiars i amics era una de les prioritats”, explica. “Anava parlant amb amics com l’Isaac Valiño sobre com era el club abans de fitxar pel Barça”, comenta entre riures. Després d’un bon desenvolupament a la lliga regular, l’equip va poder classificar-se tant per a la Copa del Rei com per a play­-offs, un fet remarcable per a García. “Tot i ser un grup pràcticament de nova formació i amb menys recursos que altres equips de la categoria, crec que vàrem fer un paper més que digne”, subratlla.

Ara, després de dues setmanes de pretemporada, l’Héctor García comença més motivat qye mai una nova etapa al Cableworld Villena-Petrer. “Sabem que som un equip que debuta a Superlliga i que tindrem les nostres dificultats, ja que no tenim experiència a la competició; Malgrat tot, comptem amb joves amb molt de potencial que ens poden ajudar a assolir l’objectiu de la permanència”, afegeix.

A aquesta pretemporada l’Héctor arriba en plena forma després d’haver competit pràcticament en totes les proves del Vichy Catalan Volei Tour – Campionat de Catalunya 2023. “Personalment, ha estat el millor any de vòlei platja, ja que, amb rotació de companys, he finalitzat entre els 5 primers”. “El nivell de tots els jugadors ha estat més alt que altres anys, i això fa millorar un circuit que va innovant amb millores com la inclusió de speakers de qualitat, gran organització i bona difusió a les xarxes socials amb grans fotografies”, finalitza.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt