L’àrbitre argentina Karina René, fitxada pel Congrés Internacional

El II Congrés Internacional de Voleibol compta, un any més, amb l’elit d’un estament important dins el joc, els àrbitres. En aquesta ocasió, la Federació Catalana de Voleibol ha tancat el fitxatge de la col·legiada argentina Karina Noemí René, que aportarà la seva visió de l’arbitratge professional amb la xerrada anomenada “Disciplina y amabilidad”.

Havent començat la seva trajectòria com a àrbitre nacional a Argentina el 1999, René va engegar a xiular competicions del calibre de la Lliga Nacional, concretament en finals de categories com l’A1 fémina i l’A1 i l’A2 masculinas. A partir del 2013, Karina René va començar a rebre nominacions a competicions de la Federació Internacional de Voleibol, com per exemple el World Grand Prix, o el Mundial Sots-20 femení, on va actuar com a primer àrbitre en la final de consolació.

En la última dècada, la col·legiada argentina ha xiulat en competicions tan rellevants com el Mundial de Clubs, Mundials Sots-23, Preolímpics i fins i tot, Copes del Món. Després d’arbitrar amb solvència en les designacions que se li marcaven, Karina René va ser elevada a la categoria A de la FIVB el 2018, any en que també va començar a xiular a la Volleybal Nations League.

Precisament, aquest any, ha estat el primer cop en que la col·legiada ha xiulat, com a àrbitre principal, la final de la VNL celebrada a Estats Units, un dels molts mèrits que l’han dut a ser la primera dona àrbitre internacional de voleibol a l’Argentina.

A més d’àrbitre de voleibol, Karina René és professora d’Educació Física i instructora d’àrbitres FMV i FeVA. Ha treballat durant més de 10 anys en el desenvolupament i capacitació d’àrbitres a la Federació Metropolitana de Voleibol, i és instructora en un curs per a àrbitres nacionals i continentals de la Confederació Sud-americana de Voleibol. No et perdis l’oportunitat d’escoltar a Karina René en acció al II Congrés Internacional de Voleibol de la Federació Catalana de Voleibol a Barcelona els dies 9 i 10 de setembre!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt