Dos bronzes, un quart i un novè, el balanç final català en el CESSAA Infantil i Cadet de Vòlei Platja

Gran actuació de Catalunya en el marc dels Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques (CESSAA) de Vòlei Platja en categories infantil i cadet. Els quatre equips que representaven a Catalunya en el torneig arribaven amb l’optimisme necessari de fer un paper similar al que havien realitzat el combinat sots-19, que tornava a casa amb una plata penjada del coll.

Joana Morato, del Volei Vilassar, i Lucía Esteban, del CV Esplugues, van començar la competició infantil femenina enquadrades dins el Grup A, on van haver d’enfrontar-se a la Comunitat Valenciana, a Castella i Lleó i La Rioja per tal de passar a la següent ronda. Amb una fase de grups perfecta, les catalanes van treure el bitllet per a quarts de final, on les esperava Madrid. En un matx bastant igualat, les catalanes van haver de suar de valent sota el sol de Lorca per avançar de ronda i situar-se entre les quatre millors parelles d’Espanya. Així ho acabarien fent, després de tancar el marcador amb un 15-13 i 15-11. Morato i Esteban s’enfrontaven, la tarda de divendres, a Astúries, una de les seleccions més fortes de tot el torneig. Després d’avançar-se per 21-18 en el marcador, les catalanes haurien de remar a contracorrent per tal de poder seguir dins el partit i no marxar del torneig a les primeres de canvi. Tal va ser l’esforç que el duet català va aconseguir endur-se la segona mànega per 13-21 i forçar el desempat. En un tercer set d’infart, les jugadores asturianes van ser més efectives que les catalanes i van acabar enduent-se el matx per 15-11. En la final de consolació, que enfrontava a Morato i Esteban contra la parella andalusa, les catalanes van imposar la seva llei des del primer instant i van fer-se amb el matx per 4-15 i 14-16, tornant a casa amb una medalla de bronze.

D’altra banda, en categoria masculina, Noah Maseras, de l’AVA Ametlla, i Roger Monzó, del CEVOL Torredembarra, lluitaven per finalitzar el torneig en una posició el més amunt possible. En la fase de grups van enfrontar-se a Aragó, Múrcia i Andalusia, sent aquesta última l’única selecció que va aconseguir superar-los. Un cop classificats per a quarts de final com a segons de grup, s’enfrontarien a la Comunitat Valenciana, a qui varen guanyar per 15-11 i 15-12. A semifinals esperaven els que, finalment, es farien amb el campionat, Andalusia. En un partit més que igualat, els petits detalls van fer decantar la balança pel combinat andalús, que s’acabaria enduent el partit per 15-21 i 19-21. Un cop eliminats de la lluita per l’or i la plata, Maseras i Monzó varen enfrontar-se amb el combinat gallec per poder tornar a casa amb un metall penjat del coll. La fortuna no va voler que els nostres representants s’enduguessin el partit, el qual van perdre per 13-15 i 12-15.

En cadets, Aina Ginestà, del CV Esplugues, i Laia Escusa, de l’AE Carles Vallbona, tractaven de defensar els interessos de Catalunya i millorar la posició aconseguida l’any anterior en la prova femenina. Amb 2 partits guanyats i un de perdut, la parella catalana aconseguia passar de la fase de grups com a primeres classificades, enfrontant-se així amb un segon de grup. A quarts de final s’enfrontarien amb Madrid, a qui superarien en un duel força igualat per 11-15 i 13-15, aconseguint així una plaça per a les semifinals. Allà va tocar el torn d’enfrontar-se amb la Comunitat Valenciana, qui finalment s’acabaria enduent el títol de campió. En la final de consolació, la qual jugaven contra Cantàbria, va acabar resultant favorable a l’equip català, que va imposar-se per 14-16 i 8-15.

Finalitzava la ronda tornejos amb la disputa del cadet masculí, on Aner Molina i Martí Morató, del CV Sant Martí, mirarien de fer el millor resultat possible per a Catalunya. Després de guanyar el primer partit de la fase de grups contra País Basc per 2-0, en el segon enfrontament, que els duia cara a cara amb Múrcia, un dels integrants va sofrir un cop de calor i va haver de retirar-se a mitjans del tercer set. Per precaució mèdica, es va optar per no jugar els dos partits restants de la fase de grups, finalitzant així la participació en el torneig en una més que notable novena posició.

Aquesta setmana, Lorca albergarà també el Campionat d’Espanya de Vòlei Platja Sots-21 de clubs, on Catalunya és la Comunitat Autònoma que aporta més equips al torneig, amb un total de 9 equips.