Set equips catalans, llestos per abordar l’ascens a la Lliga Iberdrola

Una nova temporada de Superlliga Femenina 2 està per començar i, amb ella, la il·lusió i l’objectiu màxim de tots els clubs que hi competeixen, guanyar-se un lloc a la màxima competició estatal femenina, la Lliga Iberdrola. Set equips procedents de Catalunya (CV Vall d’Hebrón, CV Esplugues, Barça CVB, CEV L’Hospitalet, Mycaready Premià de Dalt, Toyota Teams VSJ i DSV Sant Cugat) lluitaran entre ells per ser, a principis d’abril, entre els primers classificats del Grup B i optar així a l’ascens. Cal destacar que el DSV Sant Cugat no podria arribar a la Lliga Iberdrola perquè ja hi ha el primer equip competint-hi allà, però sí que tractarà de situar-se el més amunt possible a la classificació de Superlliga Femenina 2.

La competició, que començarà el primer cap de setmana d’octubre, deixarà a la primera jornada dos duels catalans: el que enfrontarà al CV Vall d’Hebrón amb el CV Esplugues; i el que posarà frec a frec el Toyota Teams VSJ contra el DSV Sant Cugat. Per la seva banda, el CEV L’Hospitalet, nova incorporació aquest curs a la categoria, iniciarà la temporada rebent a casa al CAEP Soria. Els dos primers classificats de la passada campanya, Barça CVB i Mycaready Premià de Dalt, jugaran els seus primers partits de la competició contra CVS Energía Sóller i Vóley Cide Palma, respectivament.

La temporada 2022-2023, el Barça CVB va assolir l’ascens a la Lliga Iberdrola proclamant-se campió de la categoria després de vèncer en l’últim partit de la fase final al Santa Cruz Cuesta Piedra però, després de “valorar les opcions d’assumir una plaça a la màxima divisió”, va optar per seguir competint un any més a Superlliga 2. Per la seva part, el Mycaready Premià de Dalt, que va finalitzar tercer a la fase final d’ascens a la Lliga Iberdrola, es prepara per tornar a intentar assolir l’apreciat premi de competir amb els millors equips d’Espanya la temporada 2024-2025. Ambdós equips tractaran de pujar a la Lliga Iberdrola després de que aquest estiu hagin perdut peces importants de cara a aquesta propera temporada. Un exemple és la sortida de Meriyén Serrano, MVP de la fase final amb el Barça CVB, que ha fitxat pel Santa Cruz Cuesta Piedra; o l’aposta del DSV CV Sant Cugat per incorporar la jove col·locadora del Premià de Dalt Inés Victory.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt