Catalunya, subcampiona al Campionat d’Espanya de Seleccions Sots-19 de Vòlei Platja masculí

La delegació catalana de Vòlei Platja torna a casa amb medalla i un somriure. La parella formada per Pablo Gimeno i Sergi Graupera, que ha competit en la categoria masculina Sots-19 a Lorca (Múrcia), torna de terres murcianes amb el botí d’una medalla de plata després de fer un torneig formidable, a les ordres del seleccionador Conrad Rovira.

La parella representant de Catalunya va començar el torneig el dimarts, on havia d’enfrontar-se a Aragó 2, Galícia 1, Andalusia 2 i Canàries 1 amb bons resultats per poder superar així la fase de grups. Tot i jugar partits on els primers parcials havien estat molt ajustats (21-18 contra Galícia o 25-23 contra Andalusia, per exemple), el combinat entrenat per Conrad Rovira va fer valer la seva experiència i saber estar dins la pista per fer una fase de grups pràcticament perfecte, comptat amb tots els partits per victòries a excepció de l’últim, contra Canàries, on varen perdre per 2-0.

Deixada enrere la fase de grups arribava la ronda eliminatòria, on el primer rival seria Aragó 1. En un matx controlat des de principi a fi, l’equip català va guanyar-se un lloc entre els vuit millors després de posar el 21-13 i 21-12 en el marcador. La ronda de quarts va disputar-se contra Balears 1, a qui Gimeno i Graupera varen superar per 21-17 i 21-15. A semifinals esperava el combinat andalús 2 format per Guerrero i Vázquez. Amb pràcticament tres quarts d’hora de partit i un marcador ajustat de 13-21 i 23-25, la parella catalana s’assegurava el poder tornar a casa amb una medalla i, ja de pas, inaugurar el caseller català en els Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques en la primera de les quatre competicions on hi serà present al llarg de tot l’agost.

La gran final ha estat contra l’equip canari 2, format per la parella Koeppen-Morales, que havien derrotat a la parella local a semifinals en el desempat. Tot i intentar endur-se el matx amb totes les seves forces i tractant d’imposar el seu joc elèctric, la parella catalana no ha pogut amb l’equip canari, qui ha posat el 15-21 i el 7-21 final per endur-se el títol de campió. Amb aquesta segona plaça, el combinat català supera la cinquena posició aconseguida l’any passat, on varen competir les parelles Paixao-Gimeno i Moret-Caralt.

D’altra banda, les jugadores que també formen part d’aquesta categoria, Erna Tocados i Laia Escusa, començaran el seu camí en la competició a partir de demà i durant tot el cap de setmana, en el Campionat d’Espanya femení que  tindrà lloc del 4 al 6 d’agost.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt