Catalunya, màxim representant de l’elit del voleibol espanyol

Els equips catalans a la competició espanyola representen el 18.45% del total amb 16 equips masculins i 15 femenins

L’elit del voleibol espanyol, és a dir, la categoria d’or, plata i bronze de les lligues estatals està formada per un total de 168 equips, dels quals un 18.45%, o el que és el mateix, un total de 31, són catalans. Així, Catalunya és la primera comunitat autònoma amb més representació en aquestes lligues, seguida de Madrid i Canàries.

La propera temporada serà la primera que Catalunya sobrepassa la barrera dels 30 equips en competició espanyola i arriba als 31 amb 16 equips en competició masculina i 15 a la femenina. Tot i que no hi haurà representació a la Superlliga masculina, la categoria de plata tindrà 5 representants catalans: Sant Pere i Sant Pau, CV Roquetes, Balafia Volei Lleida, CN Sabadell i Barça Voleibol. La categoria amb més representació catalana serà la Primera Nacional masculina amb 11 equips: Voleibol Mundet, CV Arenys, AE Manresa, CV Barberà, Vikings Vòlei Prat, Igualada VC, AVA Ametlla, CV Sant Martí, CV Monjos, CEVOL Torredembarra i CEV L’Hospitalet.

Pel que fa a la competició femenina a lligues espanyoles, Catalunya tindrà 15 representants, igual que l’any passat, tot i que amb un més a la Superlliga 2 i un menys a la Primera Nacional. Així, a la categoria de plata trobarem 7 equips: Barça CVB, CV Vall d’Hebron, CV Premià de Dalt Maresme, CV Sant Cugat, CV Esplugues , Voleibol Sant Just i CEV L’Hospitalet. També tindrà 7 representants catalans la Primera Nacional Femenina: Barça CVB, CV Premià de Dalt Maresme, CH Bordils, CN Sabadell, CECELL, SD Espanyol i CV Sant Quirze. No podem deixar de comptar el màxim representant català a la categoria d’or del voleibol espanyol, el CV Sant Cugat de la Lliga Iberdrola.

Els 31 equips posicionen a Catalunya com la comunitat autònoma amb més representació molt per sobre de Madrid, que es posiciona en segon lloc amb 23 equips, dels quals 12 son masculins i 11 femenins. En aquest cas, la Comunitat de Madrid, igual que Catalunya, només té un representant a la màxima categoria, i també el trobem a la Lliga Iberdrola. A la tercera posició del rànquing amb més equips hi ha dues comunitats, les Canàries i la Comunitat Valenciana amb 20 equips. Els valencians tenen 12 equips masculins i 8 femenins, amb representació de dos equips a la Superlliga masculina i cap a la femenina. Destaca Canàries que aquest any tindrà un total de 8 equips a l’elit del voleibol espanyol, 3 a la Superlliga masculina i 5 a la Lliga Iberdrola, el que suposa que gairebé un 50% dels equips canaris a competició estatal els trobem a la màxima categoria.

Després de Canàries son les Illes Balears la comunitat amb més representació a la divisió més alta del voleibol espanyol, ja que compta amb tres equips, dos de la Superlliga masculina i 1 de la Lliga Iberdrola, el que denota que el més comú és tenir-ne un o com a màxim 2, sent 7 comunitats les que no tenen cap equip en aquestes categories: Astúries, Múrcia, Extremadura, Cantàbria, País Basc, Navarra i Ceuta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt