Catalunya lidera la fase de grups al Campionat d’Espanya de Seleccions

Les Seleccions Catalanes que participen al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques han finalitzat la primera jornada amb ple de victòries i només cedint un set en 7 partits. Aquests resultats permeten als conjunts catalans acabar el dia liderant els seus respectius grups, tot i que els partits de demà definiran la posició en aquesta primera fase.

La primera victòria del dia l’ha proporcionat la selecció infantil masculina que ha guanyat per la via ràpida a Castella i Lleó en la jornada de matí. L’encert en el servei i la seguretat en el joc dels més petits de Catalunya ha permès tancar el partit amb un 3-0 al marcador. La jornada de tarda dels jugadors de Jordi Llonch i Jesús Requena ha seguit la mateixa tònica, i exceptuant el segon set, on ha estat necessari arribar al punt 31 per finalitzar el parcial del costat català, han tornat a guanyar per la màxima a la selecció d’Aragó. Demà juguen a les 9.30 del matí contra Extremadura al pavelló Pisuerga.

Les noies de la selecció infantil femenina també lideren el seu grup després de les dues victòries de la jornada. La primera l’han tancat al matí en una contundent victòria davant la selecció de Melilla, ja per la tarda, les de Xavi Balsells i Ester Carrascosa també han dominat el partit davant les Canàries. Els dos 3-0 les situen líders del grup i demà tancaran aquesta fase de grups enfrontant-se a Astúries a les 11.30 hores.  Siguin quin sigui el resultat de la fase de grups, jugaran el primer partit de la segona ronda a les 19.30 hores.

La selecció cadet femenina només ha jugat un partit durant la jornada d’avui, pel que demà s’ho jugaran tot en els dos partits que queden de la fase de grups, ja que necessiten quedar primeres per seguir optant al podi. Aquest matí han jugat contra la selecció de La Rioja, a qui han guanyat amb uns parcials de 25-10/25-6/25-4. Demà toca guanyar la resta de rivals de grup, Canàries i Castella La Manxa, per seguir aspirant al títol. El primer partit contra les canàries serà a les 11.30 hores, i el segon ja per la tarda a les 19.30 hores. Tots dos partits al Poliesportiu Barrio de las Delícias.

Per últim, la selecció cadet masculina ha estat l’única que ha cedit un set durant el dia d’avui. Ha estat en el partit de debut amb la selecció de Múrcia, que els ha posat contra les cordes en el segon set i que han acabat perdent per la mínima. Tot i així, els d’Israel Martín i Arthur Cohen han sabut sobreposar-se i tancar el partit. Per la tarda, amb millor sensacions, han guanyat per la màxima al País Basc. Demà només disputaran el tercer i últim partit de la fase de grups, serà contra Aragó, a les 11.30 hores a Pavelló Pilar Fernández.