El Campionat d’Espanya Cadet finalitza amb victòria catalana en ambdós gèneres

Catalunya domina amb mà de ferro en la categoria cadet. Ahir varen finalitzar els respectius Campionats d’Espanya de la categoria, on dos equips catalans van pujar a l’esglaó més alt del podi: el Club Natació Sabadell Vòlei en categoria masculina, i el CV Sant Cugat en categoria femenina. Aquest últim encadena tres victòries consecutives en el Campionat d’Espanya de categoria cadet.

El Club Natació Sabadell Vòlei va succeir en el palmarès al CV Mediterráneo Castellón, campió d’Espanya Cadet masculí l’any passat. Els catalans van doblegar en la final al CV Leganés en un més que emocionant partit, on els madrilenys van lluitar cada punt fins al final. La solvència catalana, però, els va dur a finalitzar el matx en quatre sets (25-28/23-25/25-16/25-21).

L’altre equip català que participava en l’esdeveniment, el Barça Voleibol, va finalitzar en una més que meritòria setena plaça. El conjunt entrenat pel Fredinson Mosquera va creuar-se amb l’equip campió en la Segona Fase del torneig, deixant un duel català de molta qualitat sobre la pista.

En categoria femenina, el DSV CV Sant Cugat, campió de les dues últimes edicions del torneig cadet, ha tornat a reeditar el triomf que les va dur a obtenir la corona de millor conjunt d’Espanya. L’equip català, després de quatre increïbles dies de competició a territori canari, arribava a l’últim partit amb una final d’alt voltatge, ja que s’enfrontaven a l’Hidramar Gran Canaria. El partit va mostrar-se tan igualat que, en els quatre primers sets, cadascun dels equips va endur-se una mànega. Després de remuntar un 2-1 en contra, el DSV CV Sant Cugat va guanyar el quart set per 17-25 i va dur el partit al desempat. En el tie break, l’equip català va tirar d’eficàcia i saber estar per acabar enduent-se el matx per 8-15.

Els altres equips catalans participants en l’esdeveniment també van fer un paper més que digne. El Barça CVB, que va perdre a les semifinals i en el partit de consolació, va haver de conformar-se amb la quarta plaça, a un pas de les medalles. Per la seva part, el Voleibol Sant Just, va acabar en onzena posició.

Aquesta és, de moment, la millor classificació dels equips catalans en un Campionat d’Espanya en els dos gèneres aquest any. Amb els resultats obtinguts, les Seleccions Catalanes presents al CESSAA dintre de dues setmanes, seran els principals rivals a batre en categoria cadet.