El vòlei català, molt present en les seleccions espanyoles inferiors

Els equips catalans de voleibol segueixen traient diamants en brut perquè la selecció espanyola pugui nodrir-se de grans jugadors. És el cas dels combinats sots-21, sots-19 i sots-17, que han cridat a un mínim de tres jugadors i jugadores catalanes per omplir les convocatòries d’aquest estiu, on s’enfrontaran amb alguns dels millors equips del continent europeu.

La categoria on més jugadors catalans s’han convocat ha estat la sots-19 masculina, amb l’ex seleccionador absolut Ricardo Maldonado al càrrec. L’entrenador argentí ha cridat fins a 5 esportistes: Luis Antonio Cota, del Barça Voleibol; Pablo Rosales, del CV Sant Pere i Sant Pau; Aleix Tarrazo, del CV Sant Martí; i dos jugadors del Club Natació Sabadell Vòlei, Carlos Montero i Pau Moreno.

La sots-19 femenina, per tal de preparar el Wevza de la seva categoria, ha recorregut a quatre jugadores catalanes, cadascuna en una posició del camp diferent. La col·locadora del MCR Premià de Dalt, Inés Victory; la receptora del DSV CV Sant Cugat, Maria Brun; l’oposada de l’equip santcugatenc Claudia Llamas i la lliure del CV Vall d’Hebron, Carla Plaixats conformen la convocatòria del combinat espanyol.

Un esglaó més avall es troba l’equip sots-17 masculí, que prepara el Campionat d’Europa que tindrà lloc el proper 17 de juliol a Podgorica (Montenegro). L’entrenador del Barça Voleibol, Fredinson Mosquera, i també seleccionador sots-17, ha convocat a tres jugadors catalans: Oriol Nadal, del CV Sant Martí; Gerard Rejón, del Club Natació Sabadell Vòlei; i Diego Kunda, del Barça Voleibol.

Tanca la llista la convocatòria dels combinats sots-21, tant masculins com femenins, on s’han cridat a tres esportistes catalans en cadascuna d’elles. En categoria masculina, Xavier Fresquet, nou fitxatge del CV Teruel; Pau Delós, de l’Unicaja Costa de Almería i Luke Belda, campió de la Copa del Rei amb el Río Duero Soria, conformen la convocatòria de Miguel Rivera. En l’apartat femení, Pascual Saurín ha convocat a Elia Rodríguez (DSV CV Sant Cugat), Elena Borràs  (CVB Barça) i Zoí Mavrommatis (Sant Cugat).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt