La Blume: aposta segura per arribar a l’elit

Fa 10 anys algun d’ells ni tan sols havia començat a jugar a voleibol i, a hores d’ara, (amb poc més de vint anys i amb tota una carrera esportiva prometedora per davant) són guanyadors de la Copa del Rei. És el cas de Joan Domènech, Davi Tenorio i Luke Belda, tres jugadors de Río Duero Soria formats a la GET Blume i que la setmana passada van alçar la Copa del Rei de la mà d’Alberto Toribio, el seu mentor a la Blume. “Si m’arribes a dir fa 10 anys que estaria on sóc ara no m’ho creuria, perquè només gaudia del voleibol com a esport com fa qualsevol nen”, explica Davi Tenorio.

El principal fil que entrellaça tota aquesta història es una persona, l’Alberto Toribio, actual entrenador de Río Duero Soria i responsable del grup masculí de tecnificació català durant deu anys. Ell va tenir sota les seves ordres als tres joves, als quals ha seguit la seva progressió i els ha ofert l’oportunitat de jugar i demostrar la seva vàlua al més alt nivell. “El considero un gran entrenador perquè ens fa veure que, si volem arribar a ser algú en el vòlei, hem de treballar de valent perquè ningú ens regala res”, destaca Luke Belda.

Els tres joves jugadors tenen clar que el seu pas per la Blume ha estat fonamental per poder arribar on són a dia d’avui. “Allà hi treballes molt, més que fins i tot ara a la Superlliga”, comenta Joan Domènech. “A la Blume vaig aprendre moltes coses sobre el vòlei, tant la tècnica, com la tàctica, a més del fet de desenvolupar una mentalitat competitiva”, afegeix. El propi Luke Belda comenta que, només pel simple fet de ser-hi, la seva carrera com a jugador de vòlei va començar a rodar. Els tres jugadors destaquen que hi ha diferències entre entrenar a la Blume i entrenar a Sòria, bàsicament perquè “en un lloc et tracten com a nen i en l’altre ja com a adult, perquè se suposa que ja coneixes molts conceptes”. Tot i així, l’única cosa que no es negocia entre un lloc i l’altre és el treball que s’hi desenvolupa.

Un cop assolit el primer èxit professional, els joves jugadors tenen fam de seguir donant més passos en la seva carrera. En Davi Tenorio aspira a poder evolucionar com a jugador fins a poder assolir l’objectiu de jugar a lligues de primer nivell internacional com és França o Itàlia, si bé Luke Belda posa el focus en arribar a ser titular a Río Duero Soria.

Tot i que només queden tres jornades per la finalització de la temporada regular de la Superlliga i Río Duero Soria ja està classificat matemàticament per a ‘play-offs’, els jugadors segueixen treballant per assolir els objectius i prefereixen no veure’s com a favorits per endur-se el títol. “Encara queden molts partits per poder aixecar la copa de campions; només et puc assegurar que treballarem partit a partit el més dur possible per fer que sigui una temporada rodona”, assenyala Joan Domènech.

Malgrat ser esportistes d’elit, els tres joves formats a Blume tenen ben present que, sense una base acadèmica, no es va enlloc. En Luke i en Joan actualment es troben en edat universitària, compaginant els seus respectius estudis amb el voleibol a nivell professional. Més feina tindrà aquest curs en Davi Tenorio, que encara les proves d’accés a la universitat i haurà d’esforçar-se més encara per tal d’assolir tant els objectius acadèmics com esportius.

A una gran part dels jugadors de vòlei els agradaria fer el pas cap a la banqueta un cop decideixin acabar la seva carrera esportiva, tot i que, en algunes ocasions, hi ha contrastos. “No crec que el meu camí sigui el d’entrenador, no em considero una persona amb les facultats adients per ser-ho. Potser ho provo i surt bé, però no està en el meu full de ruta embarcar-me en aquesta aventura que, cal dir, encara em queda molt lluny”, sentencia en Luke Belda.

En segona posició de la lliga i havent guanyat la Copa del Rei sense ser, a priori, els favorits, Río Duero Soria ha format aquesta temporada una plantilla que combina experiència i joventut, amb fam de guanyar però sense oblidar l’esforç a cada partit. “Compartir temps dins i fora de la pista implica crear uns lligams a la força; si a més li afegeixes que tenim entre tots molt bona relació, el resultat és el que s’està veient aquest curs”, destaca Joan Domènech.

Actualment els jugadors se senten feliços de poder demostrar la seva vàlua a la màxima competició de voleibol a Espanya. Tot i això, al ser molt joves i tenir un elevat potencial, no descarten triomfar fora d’Espanya per elevar a un pas superior la seva carrera com a jugadors de vòlei i complir el somni de qualsevol esportista: disputar uns Jocs Olímpics.

Foto: María Morales

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt