Río Duero Soria es proclama campió de la Copa del Rei

Ahir a la tarda el món del voleibol coneixia el 48è campió de la Copa del Rei. Río Duero Soria, amb Alberto Toribio al capdavant, aconseguien aixecar el trofeu després de guanyar a la gran final a Pamesa Teruel Voleibol per 3-1. Els sorians, amfitrions de la competició, tot i cedir un set, no van donar opcions al aragonesos. Luke Belda, Davi Tenorio i Joan Domènech són els tres joves jugadors formats a Catalunya que han aconseguit aquest títol per primera vegada.

Competició rodona pel Río Duero Soria, que ha mostrat un alt nivell i un gran rendiment tancant la Copa del Rei amb només un set en contra. A quarts de final, dijous, guanyaven a Unicaja Costa de Almería per 3-0. Tot i l’ampli del marcador, el primer i el tercer set van ser molt igualats i es van decidir per la mínima. La superioritat dels de Toribio al segon set va ser patent, deixant al rival a 10 punts. El resultat es repetia a semifinals contra Melilla Sports Capital, botxí del Barça Voleibol a quarts de final que tot i ajustar el marcador en molts moments no van tenir opcions de posar-se per davant.

La gran final d’ahir davant Pamesa Teruel Voleibol, on a part dels dos equips també van tenir un gran paper les dues aficions que vam omplir el pavelló de Los Pajaritos, va ser una gran festa. Sobretot per l’equip amfitrió que va ser una piconadora a qui no li van fallar ni les forces ni les ganes demostrant un nivell altíssim, gairebé imparable. Els de Terol, van lluitar fins al tercer set igual o més que havien fet durant tota la competició, superant a Leleman Valencia Conqueridor a quarts de final en el partit més vibrant de la competició, que es va decidir en un històric 30-28 en el cinquè set; superant de manera inesperada al Guaguas, capdavanter a la classificació general i favorit per a molts. A la final van donar la resta, però no va ser suficient per superar als celestes.

Alberto Toribio conta a les seves files amb joves jugadors, però concretament tres s’han format amb ell al llarg dels deu anys que va ser el responsable del programa d’Alt Rendiment Català masculí, Get Blume. Luke Belda, Joan Domènech i Davi Tenorio, de 19, 22 i 18 anys, respectivament, han guanyat així el seu primer títol de la Copa del Rei. Aquests 3 jugadors es sumen als altres 9 que han participat al torneig del KO formats a mans de Toribio: Dexter Edwards i Aharon Gámiz (Terol), Pau Delos (Unicaja), Arnau Masià, Gerard Osorio i Isaac Valiño, Pablo Crespo i Héctor García (Barça Voleibol) i Pau Mena (Arenal Emeve). Durant la celebració de la Copa del Rei, Toribio també ha comptat amb l’ajuda a la banqueta de Miguel Fuente, actual responsable del programa de tecnificació català, que li ha portat l’estadística.