Chema Sánchez: “El Vichy és un circuit que va creixent any rere any i té molt nivell”

Llicenciat en Educació Física per la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC), Chema Sánchez es un dels animadors més reconeguts del vòlei platja a Espanya i a Europa. El ‘showman’, tal i com es considera, és el speaker del CB Gran Canaria de la ACB i també president del CVP Net 7, un club local de Las Palmas de Gran Canaria. “Vaig començar com a ‘showman’ fa més de vint anys i segueixo amb les mateixes ganes que la primera competició en la que vaig treballar-hi”, destaca il·lusionat l’animador.

Chema Sánchez


Com et definiries a nivell professional?
Crec que sóc una persona amb molta energia, ja que amb la meva feina intento que la gent s’ho passi bé. La base de les meves animacions recau en el públic, doncs intento que s’impliqui el màxim possible per tal d’animar als jugadors.

Què creus que fa falta per a ser un ‘showman’ com tu? Està a l’altura de qualsevol?
Primerament, la persona que es posi davant un micròfon ha de tenir molta cara, deixar la vergonya a casa i saber riure’s de si mateix si en qualsevol moment s’equivoca. Després, diria que s’ha de conèixer l’esport, la música que un posarà i tractar de conèixer els llocs en els quals es farà una animació abans d’actuar. Tothom pot fer de “speaker” o locutar, però la labor d’animador s’ha de portar dins, perquè ha de ser una persona que tingui do de gents per a poder connectar amb la gent.

És la primera vegada que acudeix a un Vichy. Quines expectatives tens sobre aquest torneig? Com creus que serà la teva aportació?
Estic il·lusionat perquè hem estat en converses en els darrers temps per poder venir aquí i ara s’ha pogut dur a terme. Sé que és un circuit que va creixent any rere any i té molt nivell. La comunitat catalana és la més numèrica a Espanya a nivell de vòlei platja, fet que em motiva més a cobrir competicions aquí per engrandir el meu currículum.Principalment, el meu objectiu radica en aconseguir que els aficionats s’identifiquin amb la meva feina i, com a recompensa, puguin ser capaços d’aportar un extra d’energia als jugadors en els moments clau dels partits.

Què ha de generar el vòlei platja per a atreure a més espectadors i fer un salt qualitatiu?
Tenim tots els ingredients per a fer un gran espectacle. Falta només una petita passa, que recau en la implicació, tant federativa com dels espònsors, perquè s’ha perdut molt de promotor que abans hi estava més implicat en els tornejos. A més, crec que s’hauria de professionalitzar el circuit perquè pugui haver-hi la possibilitat de que existeixin jugadors que entrenin el voleibol de platja de manera específica, tal i com passa amb el vòlei pista.

Com és el teu dia a dia? Com fas per a preparar-te els esdeveniments on estàs present?
Sempre em preparo la llista d’entrada per a veure quins jugadors hi formen part a cada torneig, ja que conec a bastants. Com amb alguns d’ells hi tinc confiança, ja tenen el seu sobrenom o manera de presentar-los. Un altre dels passos previs en la preparació d’un esdeveniment recau també en estudiar la platja a la qual anem, per saber quin tipus d’ambient pot haver-hi allà. Les dues setmanes prèvies faig un estudi musical de les noves melodies que poguessin entrar-hi i ajuntar-les aquelles que ja teníem.

De quina forma influeix en el teu treball la predisposició del públic per a animar?
Sempre hi ha un públic diferent. És cert que a Catalunya sempre ha costat una mica d’arrencar al aficionat perquè comenci a animar, però quan s’hi posa no deixa d’esperonar als jugadors que són a pista.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt