Màxima representació d’equips catalans a la Copa España

El creixement del vòlei català també es notarà fora del nostre territori. Catalunya estarà representada per 132 equips de 27 clubs diferents a la Copa España que es celebra del 27 al 30 de desembre, sent la comunitat autònoma que més participants aporta. D’aquests, 91 es desplaçaran a Valladolid per disputar el campionat cadet, juvenil i júnior; mentre que els 41 restants  ho faran a Guadalajara on es disputa la competició benjamí, aleví i infantil.

L’any 2019, abans de la incidència del COVID-19 en aquesta competició, van ser 89 els equips catalans que van participar en aquesta competició en representació de 23 clubs. Madrid va ser la següent comunitat amb més equips inscrits, un total de 78. Enguany, Catalunya participa amb 29 equips més que Madrid, que es queda amb 103 representants, i en tercera posició en el rànquing de més participants està la Comunitat Valenciana amb 74.

Per categories, la màxima representació la tindrem amb els 46 equips cadets que viatjaran a Valladolid, 11 de masculins i 35 de femenins. Tampoc es queden enrere les categories infantils amb 38, 7 de masculins i 31 de femenins, que es donaran cita a Guadalajara. Per últim, i molt a prop, trobem la categoria juvenil que formada per 37 equips, dels quals 7 seran masculins i 30 femenins. Per un altra costat, només es desplacen 3 equips alevins i 8 júnior.

Pel que fa a clubs, dels 27 que s’han inscrit amb equips a la Copa España, 22 són de la província de Barcelona, 3 de Tarragona, i un de Girona i un de Lleida. El DSV CV Sant Cugat és, un any més, el club que més equips tindrà en aquesta competició, amb un total de 16, seguit del Barça CVB que en tindrà 11, i en tercera posició hi ha el CECELL Lleida amb 9. CN Sabadell, CN Terrassa, CV Barberà i CV Vall d’Hebron, tenen 8 equips en competició; AE Carles Vallbona i CV Roquetes, amb 6; CV Gavà i CV Sant Quirze, amb 5 cada un; amb 4 equips trobem al CV Esplugues, CV Tiana, SD Espanyol i Voleibol Sant Just; el Cv Cunit, el Girona i el CV Sant Fruitós, participen amb 3 equips cada un; amb 2 equips hi haurà el CEV L’Hospitalet, el CEVOL Torredembarra, el CV Premià de Dalt, el CV Sant Martí, el CVP Montgat i l’Igualada Volei Club; per últim, només amb un equip hi ha el CV Begues i el CV Taradell.

Tota una festa del voleibol espanyol, on Catalunya desplaça més d’un miler de persones, entre esportistes, entrenadors, tècnics i familiars, convertint-se, un any més, en la delegació amb més participants de la Copa Espanya. En total participaran a la Copa Espanya 539 equips, 168 més que l’any passat, dels quals 229 ho faran a Guadalajara amb els més petits, i 310 aniran a Valladolid a la competició cadet, juvenil i júnior.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt