Ascensos, descensos i permanències dels equips catalans de Primera Nacional

Aquest cap de setmana es disputa l’última jornada de la Primera Divisió Nacional, femenina i masculina, en la que participen 14 equips catalans. Tots ells ja tenen el seu futur, de cara a la propera temporada, sentenciat independentment dels resultats d’aquest cap de setmana. Així, ja tenim definides les permanències, els descensos i els equips que disputaran la fase d’ascens a Superlliga 2. Fem un resum.

PRIMERA NACIONAL FEMENINA

A Primera Nacional femenina, amb 6 equips catalans, ja està clar que el Barça CVB, jugarà la fase d’ascens a Superlliga 2, tot i que el seu possible ascens a la categoria de plata del voleibol espanyol depèn del primer equip de l’entitat que ja ha signat el descens de la Superlliga, pel que el filial només podria aconseguir l’ascens en el cas que el primer equip es mantingués a la màxima categoria del voleibol espanyol.

Tenen assegurada la permanència el MCR Premià de Dalt, amb 33 punts; el CH Bordils, amb 32; el Ramon Soler CEVLH, amb 29; i el CV Gavà, debutant de la categoria, amb 23 punts. Per últim, el CV Sant Boi Baix Motor, ja fa setmanes que havia signat el seu descens, ja que ocupa l’última posició de la taula amb 3 punts.

PRIMERA NACIONAL MASCULINA

A la categoria de bronze del voleibol espanyol, amb 8 equips catalans, ja s’han assegurat les primeres posicions el Voleibol Mundet i el Rodi Balàfia Vòlei Lleida, que disputaran la fase d’ascens a la segona categoria espanyola. Tant els de Barcelona com els de Lleida es juguen, en aquesta última jornada ocupar la primera posició al finalitzar la lliga. El Mundet, amb 56 punts, viatja a Eivissa on s’enfrontarà a l’últim classificat, mentre que el Balàfia, amb 54 punts, rep a l’equip de Sòller, setè a la taula.

Mantindran la categoria de bronze del voleibol espanyol el Frankfurt Arenys Volei, que serà tercer i, ara mateix, té 50 punts; el Barça Voleibol, que arriba a l’últim partit amb 40 punts; el Vòlei Olot, que en té 33; el CV Barberà, amb 25; i el AE Vòlei Manresa, que n’acumula, fins ara, 19. El CV Sant Martí, és l’equip que tornarà a la Primera Catalana. Ara mateix sumen 9 punts i ocupen la penúltima posició.

FASES FINALS

Les fases finals d’ascens a Superlliga 2 es disputaran, a seu encara per determinar, el cap de setmana del 22 al 24 d’abril. En aquesta fase participaran els dos millors classificats de cada un dels grups de Primera Nacional.

En el cas del quadre masculí, els rivals segurs dels catalans seran Universidad de Valladolid, del grup A i Costa del Vóley, del grup C. Les segones places de cada un d’aquests grups es definirà en aquesta última jornada.

En el cas del quadre femení, els rivals del Barça del grup A seran CV Oviedo i Cisneros Alter; i del grup C, el Melilla Sport Capital i La Fuensanta CV Pizarra. L’equip que encara està per definir és el que acompanyarà al Barça CVB del grup B, i que es decidirà aquesta última jornada entre el CVS U Energia Sòller i el Garden Hotels Mallorca Volley.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt