David Fernández arriba a l’elit de l’arbitratge mundial

L’àrbitre català David Fernández ha assolit aquest mes el nivell FIVB A, màxima categoria de l’arbitratge internacional. Pel col·legiat de Sant Fruitós de Bages aquest és ‘un somni fet realitat’ que el motiva a seguir endavant perquè assegura que encara li queden alguns reptes. Això sí, amb aquesta fita posa la cirereta a una carrera arbitral de més de 20 anys.

El 2022 promet ser un gran any de designacions per a Fernández ara que ha assolit el màxim nivell, però darrera d’aquest èxit hi ha anys de feina i superació. 22 anys, concretament, han passat des del primer curs d’àrbitre que David va realitzar al 1990 fins a l’última designació internacional que va tenir el passat mes de desembre al Campionat del Món femení de clubs, que es va disputar a Ankara, Turquia.

Poques coses li queden per viure a nivell arbitral després de la seva extensa carrera. L’any 1996 va aconseguir l’ascens a categoria nacional i el 1999 ja xiulava a la Superlliga. L’any 2004 va fer el curs internacional a Olzstyn, Polònia, i a partir a partir del 2015, amb l’ascens a Champions League, va començar a despuntar a nivell internacional. Al 2016 va assolir l’ascens a FIVB B1 i va tenir la primera nominació FIVB a la Lliga Mundial. En els últims 2 anys, entre 2019 i 2021, ha estat designat a l’Eurovolley masculí al 2019 i al femení al 2021; al preolímpic  per Tòquio 2020, i al Campionat del Món femení de clubs de finals del 2021.  

Per tot això, Fernández assegura que ‘fa anys que he superat totes les meves expectatives’, però també apunta que tot i no posar-se límits i ‘sent més ambiciós que realista’ somia ‘amb una final de la Champions, la final d’un Europeu, un Mundial de Seleccions o, perquè no, amb uns jocs olímpics!’.

Coneix més la història arbitral de David Fernández i que el motiva a seguir a dalt de la cadira en aquest vídeo que es va gravar al 2017 per a la campanya #arbitravoleibol.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt