La Federació Catalana de Voleibol ha iniciat converses amb els principals promotors del paravòlei, tant a nivell espanyol com internacional, per activar la pràctica d’aquesta disciplina a Catalunya i promoure activitats que donin visibilitat a aquesta disciplina del voleibol per a persones amb discapacitat.
El paravòlei inclou 3 pràctiques diferenciades del voleibol: sitting Volley, beach paravolley i beach sitting volley. L’objectiu principal de la federació catalana és promoure un torneig internacional d’exhibició de les disciplines de voleibol a terra dins de la Setmana Catalana de l’Esport que organitza la Unió de Federacions Esportives de Catalunya a finals de juny, i poder comptar amb la participació d’equips catalans, espanyols i internacionals.
El sitting volley és actualment disciplina paralímpica. A Espanya, l’associació Sitting Volley Sevilla tenen acord amb Paravolley Europa (PVE) per desenvolupar aquesta disciplina a Espanya, però a nivell hist`òric el club que més destaca és el CV Martorell que també acullen i donen difusió a aquesta pràctica inclusiva.
A nivell europeu la pràctica del sitting volley està totalment implantada i regulada per Paravolley Europe. Alguns dels principals actes previstos són la Champions Cup masculina que es disputarà a Dresden (Alemanya) i la Golden Nations League femenina de Sempeter (Eslovènia) que es disputaran a finals d’abril. Pel que fa a vòlei platja, la propera competició és el Beach ParaVolley Marathon – Sitting & Standing de Bibione, a Itàlia, del 12 al 14 de maig.
A la reunió, per començar a organitzar activitat a Catalunya de paravòlei han assistit Dani López i Juan Bosco, de Sitting Volley Sevilla; Victoria Georgieva, PVE Media Delegate; Álex Pérez, president de la comissió d’Acció Social de la Federació Catalana de Voleibol; Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol; i Óscar Novillo (gerent), Esteban Quifet (tècnic d’esdeveniments) i Helena Rigol (responsable de comunicació) de la Federació Catalana de Voleibol