La plataforma Esport+ arriba al vòlei català

El clubs de voleibol van poder assistir el passat dijous a la reunió acordada entre la Federació Catalana de Voleibol i la Fundació UFEC per conèixer com es desenvoluparà la implementació de la plataforma Esport+ en el vòlei català. La reunió, presidida per Pere Vilà, director de la Fundació UFEC, i Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, va servir per explicar el funcionament de la nova OTT de l’Esport Català, la plataforma digital que permetrà visualitzar una gran quantitat de continguts de la competició del vòlei a Catalunya i digitalitzar el 100% del vòlei català.

La implementació de la plataforma Esport+ començarà aquesta setmana en el món del voleibol, i és totalment gratuïta pels clubs. Aquest primer any, el voleibol entra en el projecte amb la instal·lació de càmeres d’intel·ligència artificial a 15 pavellons. Tal i com va explicar Maribel Zamora, l’elecció s’ha fet seguint criteris declubs amb més llicències, per assegurar una cobertura més àmplia d’equips; clubs amb presència de categoria masculina, per donar visibilitat a aquesta branca; i clubs representants de totes les territorials, és a dir, que també hi hagués visibilitat de clubs de Tarragona, Lleida i Girona’.

Els clubs que entren en aquesta primera implementació són: CVB Barça, el CV Vall d’Hebrón, DSV CV Sant Cugat, CN Sabadell, CV Premià de Dalt Maresme, CV Esplugues, CV Sant Boi, CEV L’Hospitalet, Voleibol Sant Just, Club Vòlei Balafia Lleida, CV Prat, CV Sant Pere i Sant Pau, Club Voleibol Mataró, CV AA Llars Mundet i Club Voleibol Olot. Això permetrà, no només poder seguir els partits dels clubs locals, sinó també donar una àmplia cobertura a tots els equips que competeixen en aquestes instal·lacions, arribant a una democratització del voleibol que doni opció de poder veure partits de totes les categories existents i no només de les més altes.

A més, la plataforma no només ofereix la possibilitat de retransmetre partits sinó que també serà una nova finestra de patrocini que es suma a les possibilitats de publicitat estàtica dels pavellons i que, per tant serà un nou sistema de finançament per als clubs. Un dels objectius de la plataforma és que ‘tot el que generi el voleibol vagi en favor del voleibol’, va explicar Vilà. A part de ser un nou sistema d’ingressos per als clubs, aquests també gaudiran d’altres avenços que permet la intel·ligència artificial com fer anàlisi tècnic dels partits, repeticions de les jugades, fer seguiment de jugadors o treure estadístiques, entre d’altres.

Esport+ l’han posta en marxa la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de Catalunya, però a més, ha tingut el suport de la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol que com va explicar Vilà ‘s’ha implicat i a apostat des del principi per tirar endavant aquest projecte’. El projecte global, en el que ja hi participen altres federacions, pretén arribar als 1,5 milions d’usuaris i 1.300 instal·lacions a Catalunya al llarg dels seus primers quatre anys.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll al inicio