Creixement imparable del Vòlei Català

La Federació Catalana de Voleibol tanca el procés d’inscripció i inicia la temporada amb 124 equips nous, sumant un total de 873 equips en competició. Un augment excepcional que s’ha notat, sobretot, en les categories masculines que sumen el 70% del total d’aquestes noves incorporacions; però amb un creixement exponencial general, que segueix la tendència dels darrers anys, i que ja ha doblat el número d’equips respecte la temporada 2014/2015.

Tot i que el voleibol femení segueix sent majoritari a Catalunya, amb 568 equips, el vòlei masculí representa el màxim creixement d’aquesta darrera temporada i arriba als 201 equips. Entre les categories de menors i les sèniors la branca masculina del voleibol ha sumat 85 equips, 50 dels quals entre categoria infantil i cadet masculina, el que representa més del 50% del creixement total respecte la temporada passada. Però a més, si la comparativa es fa des de l’any 2014/2015, on només hi havia 32 equips en categories de menors masculines, el creixement ha estat del 329%. Actualment hi ha 133 equips de base masculins. En categories sènior, la segona divisió sènior masculina ha passat de 32 equips la temporada 2020/2021 als 48 actuals i també s’han de tenir en compte els 16 nous equips de la categoria júnior masculina.

El creixement del vòlei català en general ha estat del 17.36%, passant de 720 equips la temporada passada a 845 aquesta. A aquesta xifra s’hi ha de sumar els 28 equips de competició estatal, 14 de masculins i 14 de femenins, on Catalunya ha perdut un representant respecte la temporada passada. L’anterior xifra de creixement més elevada va ser la de la temporada 2018/2019 on la Federació Catalana de voleibol va sumar 76 equips nous, amb un creixement acumulat respecte la temporada anterior del 13%. Si la comparativa es realitza de totes les categories catalanes des de la temporada 2014/2015 el creixement acumulat és del 105.1%, ja que s’han sobrepassat el doble d’inscripcions.

En categories femenines l’augment és de 33 equips nous i el màxim creixement el trobem en els equips en tira, categories cadets i juvenils. Si bé es cert que 33 equips s’han inscrit a categoria júnior, el número d’equips inscrits a tercera divisió sènior femenina ha baixat en 18 i també s’ha reduït la primera divisió infantil femenina, que torna a la lliga de 16, és a dir, a tenir 4 equips menys que la temporada passada. La majoria de nous equips, per tant, els trobem a la nova categoria preferent infantil femenina, que inicia la competició amb 16 equips nous. Les categories sènior es mantenen similars a la dels darrers anys amb canvis insubstancials.

Finalment, a les categories mixtes on entren la lliga amateur i l’aleví l’augment d’equips ha estat de 9 equips. La categoria aleví mixta en suma 11, però l’amateur en perd dos quedant-se en 36 equips participants, el doble que la temporada 2014/2015. La lliga aleví, per la seva banda, ha doblat les inscripcions aquests darrers anys passant dels 20 l’any 2014 als 42 actuals.

Aquesta xifra representa un gran treball del vòlei català que s’assegura un bon creixement ja que augmenta majoritàriament en equips de base i manté els equips sèniors. Una piràmide amb una bona base que garanteix el futur del voleibol i que posa al vòlei català a l’aparador dels esports equips a Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll al inicio