Voleibol Sant Just celebra els 30 anys d’història presentant el projecte ‘Mujer, deporte y cáncer’

Aquest passat dissabte, 28 de maig, el Voleibol Sant Just va fer la celebració dels 30 anys del club amb la presentació del projecte ‘Mujer, deporte y cáncer’ que engega amb l’associació AMOH (Asociación Mama Ovario Hereditario). L’acte es va iniciar amb un partit benèfic entre el Voleibol Sant Just i el Club Voleibol Sant Cugat, i els beneficis de l’entrada es destinaran a una beca d’estudi del nou projecte englobada dins de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica.

Ningú es va voler perdre l’oportunitat de col·laborar en aquest acte benèfic amb els que el club celebrava els 30 anys d’història i les grades de La Bonaigua van estar plenes per gaudir del partit entre les de Sant Just i les de Sant Cugat. Tampoc les més petites del club que, un cop finalitzat el partit, van poder fer una exhibició amb l’ajuda de les jugadores sèniors.

Reyes Calzada, presidenta del Voleibol San Just, va ser l’encarregada d’obrir l’acte protocol·lari amb la presentació de les personalitats assistents a qui va anar donant pas. La primera intervenció va ser la de Lluís Segura, que va ser alcalde de Sant Just i membre fundador del club al gener de 1992, que va destacar que l’objectiu del club segueix vigent ja que l’esperit de la seva creació era ‘sobretot, que les noies de la població tinguessin una eina educativa més a través de la pràctica del voleibol’. També va parlar Josep Maria Fullola, actual vicepresident del club, que va fer un repàs dels 30 anys d’història de l’entitat.

Andrés González, director tècnic del Voleibol Sant Just, va explicar els èxits d’aquesta temporada entre els que destaquen ‘la permanència en setena posició l’any de debut a Superlliga 2, l’ascens del sènior de segona a primera i del de quarta a tercera, i la cinquena posició de l’equip júnior al Campionat d’Espanya’. Tot i aquestes fites, González també va posar en valor la gran tasca del club aconseguint consolidar una important base d’alevins i benjamins.

La Federació Catalana de Voleibol va estar present amb la figura d’Oswaldo Valencia, membre de la Junta Directiva que, a banda de disculpar l’absència de la presidenta Maribel Zamora, va donar l’enhorabona al club, no només pels 30 anys d’història sinó també pels èxits aconseguits, ‘que reflecteixen l’esforç, el sacrifici i les alegries viscudes, que han aconseguit posicionar el Voleibol Sant Just en un lloc rellevant dins del vòlei català i espanyol’.

Marcelo Ruz, secretari de l’AMOH, va presentar el projecte ‘Mujer, deporte y cáncer’ que té per objectiu ‘treballar a nivell de prevenció, a través de la formació’ ja que hi ha diferents aspectes com la practica esportiva, les revisions ginecològiques o no fumar que disminueixen la incidència del càncer. En aquest sentit, ‘el Voleibol Sant Just serà el club pilot on es traslladarà aquest programa esportiu que després es realitzarà a nivell estatal’, va explicar Ruz. El programa consisteix en, a banda de la formació, establir un protocol d’acompanyament en esportistes durant i post càncer per a que tinguin un a vida el més normal possible dins del que el seu tractament estableixi.

El projecte està dedicat a Irene Ruiz, jugadora de l’equip de Superlliga del Voleibol Sant Just que ha patit càncer i ja està de nou en actiu. L’alcalde de Sant Just, Joan Basagañas, va cloure l’acte fent entrega d’un ram de flors a la jugadora, i agraint al club aquesta iniciativa a la que el consistori també dona el seu suport. Després dels parlaments de les autoritats es va servir un còctel a tots els presents.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt