Rodi Balafia Volei Lleida fa història amb l’ascens a Superlliga 2

Rodi Balafia Volei Lleida es proclama campió de la categoria de bronze del voleibol espanyol masculí després de guanyar per la mínima a l’equip amfitrió de la fase final, Costa del Vóley. Amb aquest resultat l’equip lleidatà fa historia i assoleix l’ascens a Superlliga 2.

Els lleidatans es van proclamar campions després d’una final d’infart davant el conjunt malagueny, amfitrions de la Fase Final. Els dos equips arribaven al partit havent assolit l’ascens i lluitaven per endur-se el títol de la categoria. Tot i l’inicial repartiment de sets amb parcials poc ajustats, 21-25 pels de Màlaga i 25-20 pels de Lleida, la igualtat màxima es va viure en els dos posteriors sets que van acabar amb un 32-30, el tercer, i un 23-25, el quart. El desempat també va ser molt igualat fins al final, però el Balafia va saber tancar el partit amb el 15-12 al marcador.

El Rodi Balafia Volei Lleida tanca així una temporada brillant en la que ha acabat segon del grup B amb 57 punts, després de 19 victòries i només 3 derrotes. Durant la fase final ha aconseguit el títol i l’ascens, però també el trofeu MVP que ha estat per al col·locador Ángel Petit. A més, l’equip lleidatà ha estat l’únic equip en guanyar un partit 3-0 a la fase final i l’únic equip que va aconseguir passar a semifinals sense dependre d’altres resultats.

El Voleibol Mundet, primer classificat del grup B a la lliga regular, també ha participat a la fase final de Marbella, finalitzant en cinquena posició. L’equip dirigit per Raúl Salguero va guanyar per 3-2 a la Universidad de Valladolid, i va perdre per 3-1 amb el Leleman Valencia, a la fase de grups.