L’Ajuntament de Barcelona regula l’activitat esportiva a la platja i delimita set ubicacions per jugar al vòlei

El consistori barcelonès comença a establir límits per a la pràctica esportiva a les seves platges. L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat recentment un decret que regula i ordena els usos esportius del litoral barcelonès, amb l’objectiu d’evitar saturacions en els espais públics.

A més del voleibol, el decret afecta a la pràctica d’esports com el surf, el paddle surf, el windsurf i altres activitats esportives organitzades per tercers, com podria ser el cas d’una federació esportiva. En clau voleibol, l’objectiu d’aquesta mesura recau en delimitar l’espai que separa els jugadors dels banyistes.

Aquestes activitats organitzades per tercers, que inclouen tant les organitzades per particulars, les organitzades per federacions i els esdeveniments internacionals, hauran de sol·licitar un permís administratiu per poder dur-ho a terme. A més, l’ajuntament ha delimitat set espais repartits entre les platges de Sant Sebastià, Somorrostro, Nova Icària, Bogatell i Mar Bella per a realizar les activitats esportives.

D’altra banda, el decret estableix que les platges podrán usar-se de forma gratuita per a propòsits com passejar, banyar-se o pescar. Per aquelles activitats on l’intensitat o perillositat sigui elevada, s’haurà de demanar una autorització, degut a que “es considera una activitat amb un rèdit econòmic, per la qual cosa s’ha de contribuir al manteniment de la platja”, senyala el decret. Per mantenir els espais ordenats, l’Ajuntament ha decidit posar unes limitacions en funció del període de l’any: temporada baixa, temporada mitja, i temporada alta.

Consulta el decret aquí: https://fcvolei.cat/wp-content/uploads/Usos-platges.pdf

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top
Scroll to Top