Debat i participació al clínic de Miguel Fuente sobre el treball analític i el global

Una vintena d’entrenadors van assistir ahir al Clínic formatiu que va oferir la Federació Catalana de Voleibol. L’acció formativa va anar a càrrec de Miguel Fuente, entrenador del grup de tecnificació GET Blume femení i membre del cos tècnic de les seleccions de menors de la Real Federación Espanyola de Voleibol. Aquest és el tercer curs per entrenadors que l’ens federatiu català realitza aquesta temporada.

El curs, sobre la ‘Transició pràctica del treball analític al global’, va tenir una primera part teòrica on es van tractar, entre d’altres, els aspectes d’aprenentatge motor i també es va generar un debat per valorar la utilització dels mètodes analítics o els globals en els entrenaments, que va estar encapçalat pel mateix Fuente i per Hugo Gotuzzo, entrenador del CN Sabadell; i que va generar la participació i la discussió dels presents.

A la segona part de la jornada, de caràcter pràctic, els participants al clínic van poder observar diferents exercicis, dels denominats sintètics, amb els quals poder realitzar la transició al treball analític al global. Van ser les jugadores, dirigides per Fuente, les encarregades de posar en pràctica aquests exercicis on es va tractar sobretot la sortida en recepció, el temps de bloqueig i la mobilitat en defensa. D’aquesta manera es proporcionen les eines de treball específiques del treball individual i com desenvolupar-lo fins introduir-lo a situacions reals de joc.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top